Si u vra Hasan Prishtina në Selanik

Nga Arben Llalla/INA U mbushën 80 vjet që nga data e 13 Gushtit të vitit 1933, ku në qytetin e Selanikut u vra në pabesi dhe mizori ish-Kryeminsitri i Shqipërisë Hasan Prishtina. Gjatë viteve të qëndrimit tim në Selanik në arkivat

Read More

Eskani nga Turqia, me zemër nga Llojani e Presheva, krenarë me flamurin kuq e zi (FOTO)

Eskani, ose Ozkan Yenivatan, me prejardhje nga fshati Llojan në afërsi me Kumanovën-Maqedoni, me shumë familje në Preshevë e rrethinë, me krenari mbanë flamurin kuq e zi edhe në veturë, si dhe në tabelat e veturës fillojnë me UÇK-në. Ai

Read More

Pse nuk u pengojnë kryqet në Shkupin Dardan, por vetëm minaret?

  Faqezinjtë Ç’janë këta palaço bre Që hedhin ditenatë helm e vrerë ndaj nesh Ndaj fesë të gjyshit tim I cili vdiq duke punuar në arë Me të madhin Zot në gojë Për një kore bukë Një qerre me kalamaj

Read More

Shkencëtarja shqiptare me mbulesë në Itali, bë zbulime shkencore sipas thënieve të Profetit Muhamed

HISTORIA E JASHTËZAKONSHME E MJEKES QË THËNIET E PROFETIT MUHAMED I KONKRETIZON NË ZBULIME SHKENCORE. Një shkencëtare myslimane nga Shkodra është duke mahnitur Italinë. Egesta Lopçi, është studiuese e avancuar e mjekësisë bërthamore. Së fundmi ajo është nderuar me një

Read More

Nxënësja shqiptare në New York zgjidhet më e mira në shkollë

Nxënësja shqiptare Melisa, ka triumfuar në mesin e 6000 nxënësve në Bronx, në shkollën ku vijon mësimet, duke dalë e para. Ajo që nga vogjëlia ka marrë shumë çmime. Melisa kaq e suksesshme është frymëzim për gjithë nxënësit shqiptarë, dhe na bën

Read More

Disiplina trup-shpirt në Ramazan

Kur Profeti (a. s.) u shpreh: “Agjëroni që të jini të shëndetshëm”, ka pasur për qëllim shëndetin si në planin fizik, ashtu edhe në atë shpirtëror. Programi i agjërimit dhe i muajit Ramazan, të cilin ua porosiste njerëzve (të cilin

Read More

Askush nuk prezentoi në xhenazen e prindit të vet

Një djaloshit i vdiq prindi dhe askush nuk i erdhi në përcjelljen e xhenazes së tij. I biri e mori xhenazen dhe e dërgoi i vetëm në shkretëtirë për ta varrosur. Një bari i shkretëtirës që kujdesej për disa dhen,

Read More

Ja çfarë thotë për martesat me letra shqiptarja nga Maqedonia e lindur në Zvicër

Në një artikull të paradokoshëm të “Bielertagblatt“, një shqiptare e re nga Maqedonia kishte rrëfyer se cilit vend i takon, pa cekur fare shtetësinë e saj.Shqiptarja 22-vjeçare nga Maqedonia, gjatë rrëfimit të saj ka dashur të ngelë anonime, duke filluar

Read More

Iftar ‘tropikal’ në Indonezi

Muslimanët e Indonezisë, gjatë muajit të Ramazanit çelin iftarin e tyre me fruta dhe perime tropikale. Ndërkohë që muslimanët në të gjithë Indonezinë preferojnë lëngun e arrës së kokosit, ata të rajonit të Açe-s përdorin më së shumti lëngun e

Read More