Skenë rrënqethëse nga Maqedonia: “Kositësi” në të zeza bri rrugës, pret vozitësit

Skenë rrënqethëse nga Maqedonia: “Kositësi” në të zeza bri rrugës, pret vozitësit

Në rrugën Shtip – Strumicë në Radovish, në lindje të Maqedonisë, aktivistët qytetarë kanë vendosur një “tabelë” të pazakontë, përmes së cilës paralajmërojnë pjesëtarët në komunikacion që të ngasin me kujdes, në të kundërtën i pret vdekja e sigurtë.

Buzë rrugës është vendosur figura e kositësit famëkeq, që njihet si simbol i vdekjes, ndërkaq para tij qëndron një dërrasë e zezë me paralajmërimin: “Vdekja pret në këtë rrugë, vozitni me kujdes.”

Simboli i vdekjes është vendosur pesë kilometra para Radovishit, për të frikësuar, por edhe paralajmëruar vozitësit që t’i përmbahen rregullave dhe rregulloreve të trafikut dhe për të ecur në përputhje me kushtet e rrugës.

Shenja paralajmëruese është vendosur për shkak të një numri të aksidenteve të trafikut në këtë rrugë, në këtë pjesë të Maqedonisë lindore.

Në dy muajt e parë të këtij viti në rrugën Shtip – Strumicë kanë ndodhur gjashtë aksidente të rënda, ndërsa në tetor të vitit të kaluar është plagosur rëndë edhe muzikanti me famë botërore i cili luan në shishe, Zoran Madzirov. Ai është ende në gjendje kome.


Related Articles

Pas fenomenit “Trump” në Amerikë, fenomeni “Ejupizëm” paraqitet në Maqedoni

Fitorja e papritur e Donald Trump në Amerikë edhe pse të gjitha anketat favorizonin kundërkandidaten e tij, Hillary Clinton, ka

Kush është studenti që kreu marrëdhënie në Durrës me 12-vjeçaren (FOTO)

Ditën e djeshme nga të gjitha mediat u publikua rasti i një të miture vetëm 12 vjeçe, e cila ishte

Si u pasurua kryetarja e Tetovës kaq shumë? (Foto)

Komisioni shtetëror i Maqedonisë për parandalimin e Korrupsionit ka treguar informacionet e deklarimit të pasurisë së zyrtarëve të partive në