Uniformat e policisë në shqip, turqisht dhe në gjuhën rome në komunat me komunitete 20 %

Uniformat e policisë në shqip, turqisht dhe në gjuhën rome në komunat me komunitete 20 %

Me ligjin e ri për gjuhët, uniformat e policisë dhe të disa institucioneve të tjera përveç në maqedonisht do të jenë edhe në gjuhën e komuniteteve së paku 20 për qind, informon INA.

Me këtë, gjuha shqipe do të jetë në disa komuna ku shqiptarët përbëjnë së paku 20 për qind. Sipas kësaj, në Qytetin e Shkupit,  Kumanovë dhe disa komuna tjera rurale, do të mund të aplikohet ky ligj.

Por do të përfitojnë edhe komunitetet e tjera si turqit, romët, serbët. Në Vrapçishtë, Gostivar pritet që uniformat të shkruhen edhe në turqisht. Ligji do të vlejë edhe për komunitetin rom, e kjo do të zbatohet në komunën e Shutkës, ndërsa serbishtja në komunën Staro Nagoricane të Kumanovës.


Related Articles

Ja strategjia sekrete e Zaevit dhe Ahmetit, ligji për shqipen pas zgjedhjeve lokale

Mediat në gjuhën maqedonase kanë publikuar strategjinë e partnerëve të koalicionit qeveritar për shtyrjen e miratimit të Ligjit për gjuhën

Skandal: Kryetari i Komunës së Sarajit, Bekim Murati, lë për gjashtë muaj 19 këshilltarët e tij komunal pa paga mujore ?!

Agjencia e Lajmeve Zhurnal nga burime brenda komunës së Sarajit mëson se mbledhja e cila është dashur të mbahet ditën

Qese me gjak për transfuzion nën Urën e Gurit në Shkup (Foto)

Qytetarët të shqetësuar për portalin në gjuhën maqedone pozitiv.mk kanë dërguar disa fotografi ku shihen disa qesë me gjak për