(VIDEO) MOMENTI KUR TËRMETI RRAFSHOI SHKUPIN MË 1963

(VIDEO) MOMENTI KUR TËRMETI RRAFSHOI SHKUPIN MË 1963

Para 54 viteve ndodhi katastrofa më e madhe natyrore në Maqedoni.

Në orën 5:17 të mëngjesit të 26 korrikut 1963, qytetarët e Shkupit i zgjoi tërmeti shkatërrues me intensitet prej 6.1 shkallë sipas Rihterit. 1070 njerëz humbën jetën, ndërsa mbi 3000 të tjerë u plagosën. Fuqia e tërmetit la mbi 200 mijë banorë pa kulm mbi kokë.


Related Articles

Ndërroi jetë në ashensor, mesazhi prekës i shoqes

Vdekja në mënyrë tragjike e 30 – vjeçares Drilona M. Duriçi, mëngjesin e sotëm në Tiranë, ka sjellë trishtim jo

Rrëfimi i “Shabanit” gjerman që luftoi në Kosovë e Kroaci (Foto)

Roland Bartetzko, ish-nënoficer i Bundswehrit gjerman, dy herë ka luftuar kundër serbëve – në Kroaci dhe në Kosovë. Për shkak

Incident në Aeroportin e Shkupit

Një incident ka ndodhur në Aeroportin e Shkupit, kur një udhëtar në fluturimin e linjës Londër – Shkup ka thyer