Afrim Gashi: Sot ndryshuam historinë, përfunduam tranzicionin 28 vjeçar

 

 

Kryetari i Lëvizjes BESA, Afrim Gashi, pas votimit të ndryshimeve kushtetuese në Kuvend, ka shkruar:

 

Dhe, sot nuk ishte vështirë të pengohet anëtarësimi në NATO. Mjaftonte një deputet të jetë kundër nga 80-shi i nevojshëm në Kuvend dhe kjo arrihej. Ama, kjo njëherazi nënkuptonte se ashtu po i çojmë dëm 28 vjetët të shpresës së tranzicionit. Për këtë arsye, ne sot duhej të ishim më seriozë se kurdoherë jo vetëm në veprimtarinë tonë politike, por edhe në jetën tonë, sepse përcaktimi jonë sot mund ishte determinues për jetën e krejt qytetarëve tanë nesër. Madje, edhe të shumë brezave pas nesh. E kur jemi këtu, do të më lejoni të përmend disa momente dhe elemente që mbase janë të rëndësishme të thuhen.