BESA vjen me shumë projekte për avancimin e kulturës shqiptare!

Pas marrëveshjes për bashkëqeverisje mes kryeministrit Zoran Zaev dhe kryetarit të Lëvizjes BESA, Afrim Gashi, Lëvizja e Afrim Gashit do të udhëheqë me Ministrinë e Kulturës, ku për ministër është nominuar Asaf Ademi nga Gostivari.
Lajmit se me dikasterin e Kulturës do të udhëheqë kuadër nga Lëvizja BESA, i janë gëzuar shumë personalitete të kulturës shqiptare, publicistë, shkrimtarë e artistët shqiptarë, duke theksuar se kuadri i BESËS në Kulturë do të jetë mundësi e mirë për avancimin e vlerave dhe kulturës shqiptare në vend.
Sipas informacioneve jozyrtare brenda Lëvizjes BESA, marrim vesh se partia e Afrim Gashit është në përgatitje e sipër të shumë projekteve kulturore për avancimin jetës kulturore në vend, veçanërisht për avancimin e kulturës shqiptare, si hapja e shtëpive të reja të kulturës, bibliotekave të reja digjitale, avancimin e kulturës shqiptare me projekte udhëheqëse të personaliteteve kulturore, hapjen e bibliotekave për çdo qytet me shumicë shqiptare etj.
Asaf Ademi pritet që së shpejti të marrë detyrën e re ministër i Kulturës.