Muzika e Viktor Palokaj enciklopedi e gjallë,trajton realitetin e Shqipëtarëve,në stilin e tijëVIDEO)

Viktor Palokaj (lindur më 18 mars 1981, Prishtinë) muzikantë, këngëtar dhe interpretues, shqiptarë nga Kosovë.

Viktori ndër dashamirët e muzikës rep, sidomos të llojit klasikë të repit është i njohur nën pseudonimin Rebel a.k.a UniKK/atiL. Viktori përpos krijimtarisë së repit klasikë ka edhe disa bashkëpunime po në këtë zhandër por që dallon nga fillet e rapit e që i afrohet më shumë disko repit. Përndryshe Viktori është edhe anëtar i grupit  (TBA) si dhe bashkëpunon me interpretues dhe grupe aktuale të zhandrit me të cilin merret.

Përndryshe, Viktori shkollën fillore e kreu në Prishtinë dhe pas saj u regjistrua në gjimnazin e qytetit “Sami Frashëri”. Në gjimnaz hasë në vështirësi me pedagogët dhe si rezultat i moskuptimeve dhe mungesës së një shkollimi të mirëfilltë të muzikës fillon të merret me muzikën e qorrsokakëve. Rreth vitit 1992 në Kosovë fillon të afirmohet muzika e qorrsokakëve e një lloji amerikan. Afirmimi i kësaj muzike ja lehtësojë Viktorit që të bëjë botimin e disa këngëve si b.f. këngët “Demokracia” dhe “Ta zh/dukim pol/icin”. Afirmimi gjithnjë e më i madh i muzikës rep e lehtësojë depërtimin tek ba/ndat e qytetit kështu që një vit më vonë filloj të bëjë profesion veprimtarin e tij. Sido që të jetë kënë, më 1993 bënë incizimin e parë në një studio me këngën “Zinxhirët që s’këputen”. Thuhet që një tragjedi që i ndodhë njërit nga shokët (Dren Thaçi) e bandës së tij më 1995, e ka inspiruar Viktorin që të krijojë këngën “Shpirti n’paqe”.

Me kalimin e kohës dhe ke/qësimin e situatës së përgjithshme në Kosovë përshkak të o/kuptimit të saj, vije deri tek shtimi i ba/ndave të qytetit. Si duket ky faktë por edhe gjendja e përgjithshme e rrethit ku jetonte e shtyej Viktori që të jetë gjithnjë e më i v/razhdë në fjalorin që përdorë në si këngët e tij. Si duket jo vetep për shkak të fjalorit por edhe për shkak re/belimit ndaj pushtetit, si kënget e tija nuk emitohen nëpër valët e radiostacioneve të kohës.

Një ngatresë e Viktorit me një familje më 1996 u bë shkak që ai të mërgojë në drejtim të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Atje u vendosë në Nju Jork, në lagjen e Bronzit. Në vitin 1998, nën pseudonimin “Unikk/atili” në bashkëpunim me një grup shqiptarë të vendosur aty, me grupin ABI, përpilojnë dhe publikojnë këngën “Albanian Rule”. Thuhet që po këtë vitë, Viktori nxori këngën më të adhuruar nga dashamirët e muzikës së tij, këngën e titulluar “If I Die U Die” (Nëse unë vd/es , vd/es edhe ti). Po në këtë kohë, Viktori vijen e stilit të jetës së tij si një ba/ndit nuk e lë. Kështu në Bronz formon një klan të quajtur “TBA”. Ky klan tani merret kryesish me kultivimin e muzikës rep. Incizimet e si këngëve tani i bëjnë në një studio muzikore të Viktorit. Në opinioni e gjer, Vikrori u bë i njohur me paraqitjen e albumit të parë “Ar/miqt Suprem”, një album i cili thuhet të jetë shitur në 8000 kopje brenda 3 ditëve të para, e që për zhandrin e kësaj muzike është një pikë kulmonte.

Një listë përmbledhëse e këngëve të Viktorit, të përpiluara, të interpretuar vetëm apo në bashkëpunim me të tjerë është paraqitur në amëzen teksteshqip.com[1]Stampa:Unikk/atilFoto