Copy Code

Si u bë skocezi musliman pa takuar kurrë ndonjë musliman ?

Si ka mundësi, që një njeri nga Skocia që jeton në majet e larta të Skocisë të bëhet muslimanë, pa u takuar ndonjëherë me ndonjë musliman?

Kjo është historia e një muslimani skocez, që është marrë nga e TheIndependent:
Për mua, gjithçka filloi kur për herë të parë dëgjova thirrjen e ezanit nga xhamia lokale derisa isha në pushime në Turqi. Më ngriti diçka brenda meje dhe më inspiroi të fillojë disa pyetje shpirtërore.
Në shtëpi në Inverness, shkova tek libraritë e bleva një Kuran dhe fillova ta lexoj. Derisa e lexoja, e lutja Zotin të më udhëzojë në udhëtimin që e kisha planifikuar.