Trembëdhjetë persona dyshohet se kanë qenë të përfshirë në incidentin me armë në Tetovë

Gjykata Themelore Publike e Tetovës ka marr vendim për hapjen e procedurës hetimore për tre persona për kryerjen e veprës penale “rrezikim të shkaktimin e rrezikut të përgjithshëm, njofton Telegrafi Maqedoni.

Për dy të dyshuari të cilët përdoren pushkë automatike, është iniciuar një procedurë hetimore për kryerjen e veprës penale “shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm” si dhe për veprën penale të “prodhimit të paligjshëm, mbajtjes dhe tregtimit të armëve ose materialeve shpërthyese”.

Për tetë personat tjerë të dyshuar për përfshirje në incident, do të iniciohet një procedurë e shkurtuar për kryerjen e veprës penale “shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm”.

Prokurori Publik kompetente deri tek gjykatësit me procedurë paraprake të Gjykatës Themelore të Tetovës paraqiti propozim për caktimin e masës së paraburgimit për pesë të dyshuarit për të cilët është lëshuar një urdhër për kryerjen e procedurës hetimore. Një mocion i tillë u pranua nga gjyqtari i procedurës paraprake dhe të dyshuarit u arrestuan për një periudhë prej 30 ditësh.

Për të arratisurin, masa e caktuar do të fillojë të zbatohet nga gjetja dhe arrestimi i tij./Telegrafi/

Tetova